2011/05/13

Sports Tracker vs. Endomondo

Régóta szerettem volna megtalálni a módját, hogy a legördülő izzadságcseppek jutalmaként megtett kilómétereket valamilyen formában rögzíthessem. De sosem akartam magammal cipelni semmilyen felesleges kütyüt. A manapág viszont a GPS már régen beköltözött a mobiltelefonok burkolata alá. Adta magát az ötlet, hogy találjak valami programot a nyomkövetésre. Két ingyenes alkalmazás is akadt amiket a legutóbbi kiruccanáson ki is próbáltam.
Endomondo vs. Sports Tracker
Mindkettő korrekten teszi a dolgát. A nyomkövetés megfelelő pontosságú mindkét programmal és a térképes megjelenítés mind telefonon mind feltöltés után az adott weblapon Google Maps-en teljesen korrekt (bár az Endomondo kicsit egyszerűsít az útvonalon). GPS pontok rögzítésével nyomon követhetjük a megtett távolságot, edzési időnket, sebességünket (átlag és max.), szintemelkedésünket valamint a felhasznált kalóriát is (bluetoothos pulzusmérővel akár a min. és max. pulzusszámunkat). Mindezt szépen rendezetten jól áttekinthetően mindkét program meg is mutatja a webes felületen illetve menet közben is figyelemmel kísérhetjük a főbb adatok aktuális értékeit. Az adatokat megoszthatjuk ismerőseinkkel (edzőpartner, versenytárs) akár facebookon vagy twitteren, de exportálhatjuk is a koordinátákat .gpx formátumban.
Sajnos bejövő hívás esetén az Endomondo kilép és újra kell indítani. Ezt a Sports Trackerrel nem tudtam ellenőrizni mert nem volt hívásom közben... (legközelebb kiderül ez is).

A Sports Tracker bónusza, hogy az út közben készült fotókat vagy akár videókat időegyeztetéssel a megfelelő útvonali pontra helyezi.

Az Endomondo viszont már majd minden platformon fut (iPhone, Android, Symbian)

A fotótrackelés miatt jobban hajlok a Sports Tracker felé... még akkor is ha flash alapon megy a webes megjelenítés (legalább az asszony nem látja az iPadon merre járok :))) )
Még próbálgatom őket, de a Június végi alpok túrán már a győztes jegyzetel majd.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése