2009/08/23

Madonna - vérprofi szivatás


Madonna koncert. Mit mondjak nem lesz benne életem nagy koncertjei között. Nem érkeztünk meg órákkal a koncert előtt, hogy előrefurakodjunk az első kordonhoz... lehet hogy ez volt a hiba? Nem hinném. Valamivel Paul Oakenfold dj szettjének kezdése előtt érkeztünk a helyszínre ahol már a színpad megközelítésekor látszott az igen rossz helyszín választás. Dimbes dombos, gidres gödrös nézőtér. Néhol ideiglenes járda emelt a tömeg fölé egy 3 méteres sávon pár embert, hogy a mögöttük állók ne lássanak semmit főleg ha épp valami lankás gödör közepére sodródtak a tömeg mozgásával. A ráhangoló (felszopó) dj szett egészen jól átmozgatta az embereket, de az utánna következő több mint másfél óra várakozás több mint felháborító volt. Ezt a magasba lendülő középsőujj erdő is jelezte amikor a színpadépítés eredményét kamerán keresztül mutatták valami felelős belső technikusnak (gondolom). Egy rövid információ elég lett volna megnyugtatni az egyre hangosabban fujjoló és fütyülő tömeget... ennyi pénzért talán illet volna a közönséget megtisztelni azzal, hogy nem hagyják tétlen csendben várni...
A show kezdése látványos volt. A táncosok elvitték a hátukon a koncertet. Javarészt a névadó díva is velük mozgott, korához képest igen energikusan. Az élő éneket mindenesetre a két egészen a háttérbe száműzött vokalista erősítette. A számok közötti átkeverés néhol egészen elveszettre sikerült és nem értettem a 3-4 perces összekötőket amik a felismerhetetlenségbe vitték a dalokat, pont mint egy remix-albumon. A La Isla Bonita-val kezdődő zsidó-cigány keverék szép hosszan elnyújtott betét felháborított. A bekevert Eurythmics lopás és a bekevert DrAlban részlet sem nyerte el a tetszésemet (van elég dala amiből válogathat, minek neki a másé?) A végén eleredt az eső és szarrá ázott mindenki. Ennek ellenére sikerült megénekeltetnie a közönség javát (már aki maradt mert egy óra zene után már egyre többen elindultak haza és sokkal szellősebben álltunk a végére). Egy game over felirat megjelenése a kivetítőn és a road-ok már szedték is szét a színpadot az értetlenül álló tömeg előtt akik miután felocsúdtak, hogy nem lesz itt semmiféle ráadás, elindultak a kijáratok felé. Életem első ráadásszámok nélküli koncertje volt. Madonna alig szűk két órás műsorral jutalmazta kitartó rajongóit. Botrány!
Kifelé a gold jeggyel rendelkezők kaptak egérutat (addig az olcsóbb jegyet váltók áztak az esőben) és megkezdődött a marhaterelés. Komolyan mint a karámból egy egy szűk kapu felé terelt csorda hömpölygött a tömeg a legkisebb ellenállás felé. Nevetséges, hogy nem voltak képesek a rendezők (akik szinte egy alig maradtak) utat nyitni a tömegnek. Ugyanazon a labirint rendszeren akarták kiengedni a zuhogó esőben hazainduló embereket amin bejöttek. Ennek a park sövényei, bokrai és a kordon látta kárát, amit szétszedett és letaposott a türelmetlennek nem nevezhető tömeg. Világítás csak elvétve. Ennyire agyatlan analfabéta rendezést még akkor sem lehet megbocsájtani, ha ekkora embertömeget még nem kellett kezelniük. Már maga a helyszín is teljesen alkalmatlan volt!

Összefoglalva: kurva sok tétlen várakozás után látványos remix show számomra nehezen emészthetően hosszú zsidó-cigány-klezmer betéttel, ráadás nélkül, analafabéta rendezéssel rosszul megválasztott helyszínen!
De! A színpadi kivetítés vérprofi volt, a táncosok utolérhetetlen showt produkáltak, és a dogmatikusan sulykolt politikai és környezetvédelmi üzeneteket mindenképpen pozitívan értékelem. A kabbalah dologgal viszont békén hagyhatna...

A jegy árát semmiképp nem érte meg... (koncert kritika a Quart-on, igaz ami igaz)

1 megjegyzés:

  1. Rá már se energiám se anyagi forrásom... Hosszú volt a nyár: Depeche Mode, Kraftwerk, Röyksopp, Moby, Kispál, Neo, 30Y... kár volt elrontania a sort a naccsacsaszonnyal.

    VálaszTörlés